نقاشی ساختمان در شهریار

نقاشی ساختمان در شهریار

نقاشی ساختمان در شهریار

نقاشی ساختمان در شهریار

نقاشی ساختمان در شهریار
نقاشی ساختمان در کرج
نقاشی ساختمان در تهران

کلمات کلیدی
  • ۰
  • ۰


نقاشی ساختمان قلی پور

نقاشی ساختمان شهریار

نقاشی ساختمان در شهریار با نام بابک قلی پور در تهران و کرج

http://naghashi.org/

    اطلاعاتی  جامع و کامل در مورد کناف


 

کناف نام خانواده  و موسسه ا‍‍ی در سطح ب‍‍ین الملل‍‍ی با و‍‍یژگ‍‍ی ها‍‍ی ممتاز م‍‍ی باشد.

 

این شرکت توسط برادران کناف کارل (karl) و دکتر آلفونس (dr.Alfons) در سال 1934 بنیانگذاری شده و هم اکنون فرزندان این دو به طور مشترک و با هماهنگی سایر اعضای خانواده این شرکت را رهبری میکنند.

 

شرکت کناف یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیستم های ساخت و ساز خشک در جهان می باشد.

 

ساختار کلی سیستم های ساخت و ساز خشک شامل صفحات روکش دار گچی  ( و یا صفحات مسلح سیمانی ) و پروفیل های فولادی سبک می باشد ، که این صفحات به عنوان پوشش و پروفیل ها به عنوان زیر سازی عمل می نمایند . مزایایی همچون سهولت، سرعت ودقت بالا دراجرا، ایمنی دربرابرزلزله وحریق، خواص عایق بندی حرارتی، صوتی ورطوبتی وتعمیرات ونگهداری آسان موجب شده است که امروزه سیستمهای ساخت وسازخشک به عنوان جایگزین روشهای منسوخ سنتی(بنایی)درصنعت ساختمان مورداستفاده قرارگیرند.

 

اطلاعات عمومی در مورد گچ ساختمانی

 

گچ از جمله مصالحی است که در صنایع ساختمان سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و به علت ویژگی هایی که دارد از زمانهای قدیم در امر ساختمان سازی مورد مصرف داشته است. در بسیاری از ساختمانهای قدیمی مخصوصاً در دوران صفویه که اغلب آنها در اصفهان موجود می باشد گچ نقش مؤثری داشته و گچ بری های بسیار زیبایی از آن دوران باقی مانده است.

گچ به علت خواص خود از اولین قدم درایجاد یک بنا که پیاده کردن حدود زمین می باشد و با اصطلاح برای ریختن رنگ اطراف زمین مورد نیاز می باشد و همچنین تا آخرین مراحل بنا که سفید کاری و نصب سنگ است باز هم گچ مورد نیاز است و حتی در نقاشی ساختمان هم از گچ استفاده می نمایند.

 

خواص گچ :

 

    زودگیر بودن

     خاصیت ازدیاد حجم

    مقاومت در برابر آتش سوزی

    آکوسیتیک بودن

    ارزان بودن

    خاصیت پلاستیکی گچ

    رنگ گچ

 

گچ علاوه بر دو خاصیت عمده که یکی زودگیری و دیگری ازدیاد حجم به هنگام سخت شدن است دارای خواص دیگری نیز می باشد از جمله آنکه اکوستیک است و در آتش سوزی مقاوم می باشد و ارزان و به  وفور یافت می گردد ودارای رنگی سفید و خوش آینه است.

 

مراحل تول‍‍ید صفحات روکش دار گچ‍‍ی

 

صفحات روکش دار گچی طی یک فرآیند پیوسته تولید می شوند :

 

1- دوغاب گچ که مخلوطی از گچ استاکو ، آب و افزودنی های خاص می باشد پس از مخلوط شدن در دستگاه مخلوط کن ، به وسیله ی چند خروجی به صورت یکنواخت  بر روی کاغذ مخصوص پخش می شود .

 

2- سپس کاغذ فوقانی بر روی لایه دوغاب گچ قرار گرفته و ضخامت و شکل  لبه های صفحه با عبور از غلتک و قطعات مختلف دیگر ایجاد می شود  (لبه ها و بخش کوچکی از سطح فوقانی صفحه توسط کاغذ تحتانی پوشانده می شود ) . بعد از شکل دهی اولیه ، صفحه ی تولید شده از تعدادی قطعه تنظیم کنندهنیز عبور کرده که در این مرحله ضخامت صفحه به طور دقیق تنظیم می شود . دوغاب موجود در حین حرکت بر روی تسمه نقاله به تدریج سخت می گردد .

 

3- در مرحله ی چاپ ، مشخصات محصول مانند نوع صفحه ، ضخامت ، زمان تولید و استاندارد مربوطه بر روی صفحه ثبت می شود .

 

4- در مرحله ی برش ، نوار پیوسته صفحه تولید شده در طول های مورد نیاز و استاندارد برش داده شده و سپس قطعات برش خورده به سمت کوره خشک کن هدایت می شوند .

 

5- در این مرحله ، رطوبت موجود در صفحات به آرامی تبخیر شده و پس از خشک شدن ، صفحات بسته بندی و به محل انبار یا پروژه حمل می شوند .

محصولات کناف :

 

-FR- مقاوم در برابر حریق MR- مقاوم در برابر رطوبت RG  صفحات روکش دار گچی در چهار نوع معمولی

 

تولید می شوند : - FMمقاوم در برابر حریق و رطوبت

:RG) Regular board(     1–صفحات معمولی

 

صفحات روکش دارگچی هستند که سطح و لبه بلند (طولی ) آن ها با مقوای محکمی پوشیده شده است . علامت مشخصه:درامتدادمحور میانی پشت صفحه مهرآبی کناف چاپ شده است

 

موارد استفاده : دیوارهای جداکننده ، پوشش های دیواری سنتی به جای گچ و خاک و گچ کاری  ، سقف کاذب یکپارچه .

 

:MR) Moisture Resistant board)    2 – صفحات مقاوم در برابر رطوبت                       

 

صفحات روکش داری هستند که گچ تشکیل شده آن با مواد مقاوم در برابر رطوبت ترکیب و کاغذ روکش آن با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشش شده است . علامت مشخصه:مقوای پشت وروی صفحه ،سبزرنگ می باشد ودرامتدادمحورمیای پشت صفحه مهرآبی کناف چاپ شده است.

 

موارد استفاده : مانند صفحات روکش دار گچی ساده و همچنین سلولهای تر در ساختمان نظیر حمام ، آشپزخانه و دستشویی .

 

:FR) Fire Resistant board 3–صفحات مقاوم دربرابر حریق (

 

صفحات روکش داری هستند که گچ آنها حاوی الیاف فایبرگلاس می باشند که صفحه روکش دار را در برابر آتش مقاوم می نماید . علامت مشخصه:درامتداد وسط پشت صفحه، مهرقرمزکناف چاپ شده است.

 

موارد استفاده : دیوارهای جدا کننده ، پوشش جدار سنتی ، سقف کاذب یکپارچه و مناطقی که نیاز به مقاومت در برابر آتش دارند مانند پله های اضطراری و اطراف شومینه . پوشش ستون ها وتیرهای فلزی و بتونی

 

 4 – صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت

 

:FM)Fire and moisture Resistant board (

 

صفحات روکش داری هستند که گچ آنها حاوی الیاف فایبرگلاس ومواد مقاوم در برابررطوبت می باشند که صفحه روکش دار را در برابر آتش ورطوبت مقاوم می نماید . علامت مشخصه:مقوای پشت وروی صفحه سبزرنگ می باشد ودرامتداد محور میانی پشت صفحه، مهر قرمز کناف چاپ شده است.

 

 موارد استفاده : دیوارهای جدا کننده ، پوشش جدار سنتی ، سقف کاذب و مناطقی که نیاز به مقاومت در برابر آتش دارند مانند پله های اضطراری و اطراف شومینه . پوشش ستون ها وتیرهای فلزی و بتونی درمعرض حرارت ورطوبت . وهمچنین درسلول های تردر ساختمان نظیر حمام آشپزخانه ودستشویی.

 

)Aquaplanes صفحات مسلح سیمانی (

 

 صفحات مسلح سیمانی آکواپنل ، ترکیبی فشرده از سیمان پرتلند و مواد افزودنی خاص بوده که پشت و رو و لبه های طولی آنها به وسیله ی شبکه ای از الیاف شیشه ( فایبر گلاس ) مسلح شده است . از این صفحات در دیوارهای خارجی ، وفضاهای داخلی بادرصد رطوبت نسبی بالا به کار می رود

تایلهای سقفی

 

تایلهای سقفی در ابعاد 60 ×60 سانتیمتر و در دو نوع ساده ( فاقد خواص صوتی ) و آکوستیک    ( دارای خواص صوتی ) تولید و عرضه می گردند . تایلهای با روکش و لایه آلومینیوم در پشت تایل نیز تولید می گردد

 

1- تایل های ساده

 

1 – بدون روکش

 

2 – روکش دار (PVC  بر روی تایل. آلومینیوم بر پشت تایل )

 

2- تایل های آکوستیک

 

1 – مدل 36/12/8

 

2 – مدل 18/6

 

ویژگی اصلی تایل های آکوستیک ، قابلیت جذب صوت بالای آنها می باشد . به همین سبب ، این نوع تایل غالباً در ساختمان هایی نظیر سینماها ، آمفی تئاترها و دفاتر کار مورد استفاده قرار می گیرد .

 

تایل های گچی ساده

 

تایل های گچی ساده فاقد خاصیت جذب صوت می باشند . این تایل ها در دو نوع بدون روکش و روکش دار تولید و عرضه می گردند .

 

تایل های بدون روکش دارای قابلیت رنگ آمیزی می باشند .تایل های با روکش PVC نیازی به رنگ آمیزی نداشته و بدین ترتیب سرعت کار بالا می رود .

 

تایل های با روکش آلومینیوم ( در پشت تایل ) در مکان هایی که احتمال ریزش آب بر پشت تایل وجود دارد ( مانند محل عبور لوله های تأسیساتی ) و یا در محیط هایی که احتمال تعرق وجود دارد ( مانند مناطق شرجی نظیر شمال یا جنوب کشور ) مورد استفاده قرار می گیرند .

 

تایل های گچی آکوستیک مدل 36/12/8

 

این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت می باشند . سوراخهای روی تایل به شکل دایره هایی به قطر     میباشد.mm بوده که فاصله مرکز به مرکز این سوراخ ها از یکدیگر 36mm8 و12

 

تایل گچی اکوستیک مدل6/18

 

 

 

موادومصالح جنبی کناف    -

 

-مقاطع فولادی یا پروفیل

 

از شکل دهی ورق های فولادی گالوانیزه به روش  نورد سرد تولید می شوند وجهت ایجاد زیرسازی دردیوارهای جداکننده سیستم های سقفی و... بکار می روند.از انواع آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

-         سازه استاد:C(این مقطع فلزی  سبک جزء عمودی قاب های فلزی را تشکیل می دهد.)

 

-         

 

-         سازه رانرU:(این مقطع فلزی با ارتفاع بال 30 درکف وسقف دیوار وبخش های افقی بازشوها نصب می شود.)

 

-         سازه نبشی:(این سازه حفاظت ونگهداری از لایه پشم سنگ، در جزییات اجرایی مربوط به اتصال دیوار جداکننده به سقف متحرک استفاده می شود.)

 

-         

 

-    اتصال مستقیم :(جهت اتصال باربر c به سازه آویز استفاده میشود و یا اتصال باربر در نقاطی که ارتفاع آویز بسیار کم باشد.)

 

-         

 

-    سازه آویز:(به شکل c به ابعاد  48*35*0.6mm که به قطعه اتصال سقفی و سقف اصلی و از طرف دیگر به قطعه آویز متصل است.)

 

-         

 

-    قطعه اتصال سازه به سازه : ( در سقفهای سازه دو طرفه جهت اتصال سازه بارور فوقانی به سازه صفحاتی استفاده میشود.)

 

-         

 

-         اتصال سقفی:(به وسیله عامل اتصال به سقف اصلی متصل میکنند.)

 

 

 

(Sinus پروفیل کناف سینوس (

 

از این پروفیل جهت اجرای دیوارهای قوسی استفاده می شود .

 

بتنه درزگیر

 

بتنه درزگیر ترکیبی است از گچ مخصوص و مواد افزودنی که به صورت پودر ( آماده ترکیب با آب ) عرضه می شود و برای درزگیری درز بین صفحات روکش دار گچی و محل پیچ ها استفاده می شود .

 

نوار درزگیر

 

جهت مسلح کردن محل درزها وجلوگیری ازهرگونه ترک ،پس از مرحله نصب استفاده می شود.این نوارها دارای انواع مختلف  مانند فایبرگلاس کاغذی وفایبرگلاس توری پشت چسب دار استفاده می شود.نوار درزگیر مناسب جهت محل هایی که دارای کدحریق میباشند نوارازنوع فایبرگلاس می باشد

 

 

 

پیچ اتصال و بولت

 

از پیچ های اتصال جهت اتصال صفحات به پروفیلها استفاده می شود. بولت برای  نصب قطعات باوزن کم برروی  صفحات روکش دارگچی مورد استفاده قرار میگیرد.این پیچ های خودکار بارهای تاوزن حدود15 کیلوگرم راتحمل می کند.

 

(Perlfix) چسب پرلفیکس

 

پرلفیکس نوعی چسب تشکیل شده از گچ مخصوص و مواد افزودنی می باشد که به صورت پودر ( آماده ترکیب با آب ) عرضه می شود . خمیر پرلفیکس برای اتصال صفحات روکش دار گچی به سطوح زیر کار در دیواره های پوششی استفاده می شود .

 

)Satin گچ ساتن(

 

 گچ مخصوص ساتن کناف جهت پرداخت نهایی سطوح ایجاد شده با صفحات روکش دار گچی کناف و همچنین سطوح سیمانی ، آهکی و گچی به کار می رود .

 

وسایل و ابزار

 

وسایل و ابزار شامل سه گروه می باشند ؛ وسایل حمل و جابجایی پنل ها ، ابزار برش و نصب و ابزار درزگیری.

 

جهت برش صفحات به ترتیب زیر عمل می کنیم:

 

   1-برش کاغذ روی صفحات        

 

  2-شکستن صفحه درامتداد برش

3-برش کاغذ پشت صفحات

 

    صاف ویکنواخت کردن لبه های برش خورده به وسیله رنده -

 

پس از برش صفحات لبه های برش خورده در صورت نیاز به وسیله دستگاه پخ زن در زاویه های 22.5و45 درجه پخ زده میشود.اگربرش صفحات در عرض های کم( 5تا20سانتی متر) موردنظرباشد ازدستگاه برش نواری استفاده میشود این دستگاه قابلیت اجرای برش های منحنی را نیز دارا می باشد.

 

به منظور درآوردن جای کلیدپریز برق نیز ازقطعات گردبر درقطرهای مختلف استفاده میشود.

 

تفنگ هیلتی -

 

همراه با چاشنی ومیخ مخصوص برای اتصال سازه های کناف به قسمت های سخت ساختمان از جمله بتن، آجر، آهن و... می باشد.

 

)Revo) دریچه ی دسترسی ریوو

 

دریچه های ریوو جهت دسترسی آسان به تأسیسات در دیوارهای کناف جاسازی می شوند . این نوع دریچه ها دارای درزهای بسیار ظریف بوده و از نظر بصری و معماری بسیار مطلوب می باشند .

 

(Soundboard بلندگوی صفحه ای ساند برد (

 

کناف ساند برد نوعی بلند گوی ویژه است که دیافراگم آن را صفحه روکش دار گچی تشکیل می دهد . این بلند گو کاملاً مسطح بوده و به صورت کاملاً نامرئی در دیوار کناف جاسازی می شود . مزیت معماری ساند برد موجب گسترش استفاده از آن در آمفی تئاترها ، تالارها ، هتلها ، بیمارستان ها ، فرودگاه ها و ... شده است .

 

خم کردن صفحات روکش دارگچی-

 

جهت خم کردن واجرای سطوح منحنی بوسیله صفحات روکش دار گچی ازروشهای متعددی استفاده می گردد. این روش ها شامل مواردزیر است:

 

1-ایجاد قوس به روش خشک

 

2-ایجاد قوس به روش رطوبت زنی

 

3-ایجاد قوس به روش برش کاغذ صفحات                                                                                                         

 

1-این حالت برای اجرای قوس هایی باشعاع زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.در این روش صفحات تابع شکل زیرسازی میباشند به همین دلیل فاصله ی سازه های استادC به اندازه30سانتی متر وکمتر تقلیل می یابد.صفحات روکش دار گچی از یک طرف به روی استادC خم شده وبوسیله پیچ مخصوص کناف به استادC زیرین متصل شده ومحکم می گردد.پس از این مرحله بادرزگیری به وسیله نوار درزگیر وبتونه مخصوص به یک سطح یکنواخت دست پیدا میکنیم. ضخامت مناسب صفحات مورد استفاده در این روش شامل ضخامت های 12.5-9.5-6 میلی متر است.            

 

2-در این روش کاغذ سطحی که در معرض خمش قرار میگیرد بوسیله غلتک سوزنی دردوجهت طولی وعرضی سوراخ شده و بعد از این مرحله بوسیله آب پاش دستی، سطح  صفحه راخیس کرده تا به حداشباع برسد سپس آنرا روی قالب مخصوص قرارداده ولبه آنرا بوسیله  یک چوب چارتراش کاملا درجای خود محکم کنیم. پس ازاین مرحله دو انتهای قطعات نگهدارنده صفحه را بوسیله چسب نواری محکم می کنند واین صفحه پس از چند دقیقه با از دست دادن آب اضافه خود به شکل قالب مورد نظر درآمده وآماده نصب میگردد.

 

3-در این روش کاغذ یک سمت صفحات به فواصل کوتاه با برش های موازی  بریده میشود در نتیجه یک سطح کاملا انعطاف پذیر بوجود می آید سپس این صفحه بر روی زیرسازی فلزی مورد نظر،خوابانیده شده وبوسیله پیچ مخصوص کناف در جای خود محکم می شود. دراین روش شکل زیر سازی تعیین کننده شکل مورد نظر است.

 

 

 

انواع س‍‍یستمها‍‍ی کناف:

 

 

 

1.دیوارهای جدا کننده کناف

 

2.دیوارهای پوششی کناف

 

3.سقفهای کاذب

 

4.سیستمهای حفاظت ساختمان در برابر حریق

 

1- دیوارهای جدا کننده کناف:

 

دیوارهای جدا کننده ی کناف ،دیوارهای  غیر باربری هستند که برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شوند . این ساختار شامل قاب های فولادی سبک ساخته شده بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه ، به وسیله ی پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند . درزهای میان این صفحات به وسیله ی نوار و بتنه ی مخصوص درزگیری شده ، به نحوی که در انتهای کار ، سطحی یکپارچه وبودن درز که قابلیت رنگ آمیزی و کاشی کاری یا هر نوع پوشش نهایی دیگری خواهد داشت ، حاصل می گردد . فضای خالی داخل دیوار ، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و همچنین عبور و دسترسی به تأسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی میسر می سازد.

 

مزایای دیوارهای جدا کننده کناف

 

- سبک و ایمن در برابر زلزله

 

- دارای رفتار میانقابی مناسب در زلزله

 

- عایق حرارت ، صوت و رطوبت

 

- مقاوم در برابر آتش مستقیم تا 3 ساعت

 

- کاهش هزینه های سازه و فونداسیون ، با توجه به کاهش بار مرده ی ساختمان

 

- انعطاف معماری بالا

 

- نصب سریع و آسان

 

- قابلیت رنگ آمیزی ، بلافاصله پس از نصب

 

- دسترسی و تعمیرات آسان تأسیسات

 

- قابلیت ترمیم و تعویض

 

- دور ریز بسیار کم مصالح

 

- اجرای سطوح وسیع با حداقل مصالح مصرفی

 

- افزایش سطح مفید در زیر بنای ساختمان ، با توجه به ضخامت کم دیوارها

 

- حمل و نقل آسان و ارزان

 

کاربرد ها‍‍ی ویژه دیوارهای جدا کننده کناف

 

الف. دیوار خارجی ساختمان

 

در این ساختار ، از صفحات مسلح سیمانی  به عنوان لایه خارجی دیوار استفاده می شود . در ایران معمولاً از قطعات سنگ و آجر پلاک در نماها استفاده می شود که به صورت دوغابی بر بدنه ی دیوارهای خارجی اجرا می شوند . عدم وجود اتصال مناسب میان این قطعات و بدنه ی دیوارها موجب می شود که در هنگام وقوع زلزله ، جابجایی و لرزش ها تحمل نگشته و نما فرو بریزد . سیستم دیوار خارجی آکواپنل ، به عنوان ساختاری کاملاً ایمن در برابر زلزله ، راه حل این مشکل است . از دیگر مزایای این ساختار ، استفاده از عایق پشم معدنی می باشد که به طور همزمان موجب بهسازی حرارتی و صوتی ساختمان می شود .

 

ب. دیوار تأسیساتی

 

با اجرای دو لایه قاب فلزی با فاصله از یکدیگر ، می توان از فضای به وجود آمده جهت عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی استفاده نمود . قرار گیری تأسیسات در فضای خالی دیوار و دفن نشدن آن در داخل دیوار ، علاوه بر رفع مسئله خوردگی و کاهش هزینه تعمیرات ، دسترسی به تأسیسات و تعمیرات و نگهداری را در مرحله بهره برداری آسان می کند .

 

پ- د‍ یوار چاه آسانسور:

 

این ساختار جهت جدا ساز‍ی فضا‍‍ی چاه آسانسور از سایر فضاها‍‍ی ساختمان استفاده م‍‍ی شود.

 

ت‌-   دیوار مقاوم در برابر اشعه ا‍‍ یکس:

 

با نصب ‍یک لا‍یه صفحه سرب‍ی در فضا‍ی داخل دیوار کناف م‍ی توان از عبور اشعه ایکس جلوگ‍یر‍‍ی نمود

 

. ا‍ ین نوع د‍‍ یوار ها در مراکز راد‍‍یولوژ‍‍ی استفاده م‍‍ی شود

 

ث . دیوار ها‍‍ی تز‍‍ی‍‍ین‍‍ی و دکورات‍یو

 

ج. دیوار مقاوم در برابر حر‍‍یق

 

صفحات ساختارگچی خشک یکی از عالی ترین مصالح مقاوم در برابر آتش سوزی می باشد . آنها حرارت را از خود عبور نمیدهند، حتی حرارت بیش از 220 درجۀ فارنهایت  90) درجۀ سانتیگراد. ( در واقع، علت نسوختن آنی، وجود ترکیبات شیمیائی آب می باشد که تحت حرارت زیاد تبخیر شده،بنابراین از انتقال حرارت جلوگیری می کند. حتی پس از تکمیل مرحلۀ کلسیناسیون، یعنی زمانیکه همۀ آب آن خارج می شود، هنوز بعنوان یک سد در مقابل حرارت پایداری می کند.چهار ساعت مقاومت در مقابل آتش سوزی برای جدا کننده ها، سه ساعت برای سقف و چهار ساعت برای پوششهای روی ستونهای ساختمانی با مشخصات کامل آن در دسترس می باشد .

 

 

 

2. دیوارها‍‍ی پوشش‍‍ی کناف:

 

دیوارهای پوششی کناف ، ساختارهای بسیار مناسبی جهت عایق کاری حرارتی جداره های ساختمانهای در حال ساخت و یا بهسازی حرارتی جداره های ساختمانهای در حال بهره برداری می باشند ، علاوه بر عایق کاری حرارتی ، از این ساختارها می توان برای عایق کاری صوتی ساختمانها ، عایق کاری دیوارها در برابر رطوبت و بخار ، ایجاد فضای تأسیساتی در دیوارها و دستیابی به پوشش های با کد حریق نیز استفاده نمود .

 

انواع ساختارها در این روش عایق کاری شامل موارد زیر می باشد :

 

1-2.دیوار پوششی بدون سازه :

 

در این ساختار ، از یک لایه صفحه روکش دار گچی پوشش شده با لایه ی عایق پلی استایرن یا پشم معدنی ( در ضخامت های مختلف ) استفاده می شود . این صفحات به وسیله ی چسب خمیری مخصوص پرلفیکس مستقیماً به دیوار زمینه متصل می شوند . درزهای میان این صفحات به وسیله ی نوار و بتنه ی مخصوص درزگیری شده ، به نحوی که در انتهای کار یک سطح یکپارچه و بودن درز حاصل می گردد .

 

مزیت های اصلی این ساختار ؛ سهولت و سرعت در اجرا، قابلیت رنگ آمیزی بلافاصله پس از نصب و دور ریز کم مصالح می باشد . به علاوه ، در این ساختار می توان صفحه ی گچی را با فاصله از دیوار زمینه اجرا نمود ، تا ضمن رفع مشکلات اجرایی آن ( مانند ناشاقولی و ناهمواری ) ، فضای مناسبی برای عبور آسان تأسیسات الکتریکی و مکانیکی نیز ایجاد گردد .

 

2-2. دیوار پوششی با سازه :

 

در این ساختار ، صفحات روکش دار گچی بر روی زیر سازی فلزی پیچ می شوند . این زیر سازی می تواند به صورت متصل به دیوار یا مستقل از دیوار اجرا شود . در این ساختار ، عایق حرارتی در فاصله ی آزاد میان صفحه ی روکش دار گچی و دیوار زمینه ( 17 تا 73 میلیمتر ) قرار داده می شود .

 

وجود فاصله ی آزاد ، علاوه بر ایجاد فضای مناسب جهت نصب لایه ی عایق با ضخامت های مختلف ؛ راه حل مناسبی جهت غلبه بر مشکلات اجرایی دیوار زمینه مانند ناشاقول بودن دیوار و حذف شیار زنی جهت عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی محسوب می شود . از مزایای دیگر این ساختار ، امکان اجرا در دیوارهای با شرایط زمینه متفاوت و اجرای پوشش های با ارتفاع 10 متر می باشد    

 

 

 

3- سقف های کاذب:

 

1-3-سقف یکپارچه: بدون درز بوده وساختار آن ها ازاتصال صفحات روکش دار گچی به زیرسازی فولادی که به سقف اصلی متصل می باشد،تشکیل شده است.

 

در این ساختار می توان از یک یا بیش از یک لایه صفحه روکش دار گچی استفاده کرد که این صفحات از انواع معمولی

(RG) ،مقاوم دربرابر رطوبت (MR) ، مقاوم دربرابر حریق   (FR) و مقاوم دربرابر حریق و رطوبت (FM)  می باشند.

 

این صفحات بر روی یک زیر سازی از پروفیل های C شکل که به سقف اصلی متصل شده اند نصب می شوند.

 

سپس محل درزها با بتونه و نوار درزگیر، درزگیری میشود.

 

 

 

 

 

مزایا:

 

1-سبکی وزن ساختارهای اجرا شده

 

2-دسترسی آسان به فضای تاسیساتی در پشت سقف کاذب

3-سرعت اجرایی بالا و پوشش سطوح وسیع در حداقل زمان                    

 

4-انعطاف پذیری زیاد و امکان ایجاد طرح های معماری متنوع

   

 

 

2-3- سقف مشبک : از شبکه سازه های سپری وتایل های گچی تشکیل می شوند.شبکه مذکور بوسیله آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل گردیده وسپس تایل های گچی، درون این شبکه قرار می گیرند.

 

مزایا:

 

    سرعت اجرایی بالا

    دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب

    تعمیر و نگهداری آسان

    حذف رنگ آمیزی در صورت استفاده از صفحات پوشش دار می باشد

 

در این ساختار می توان از انواع صفحات موجود مانند صفحات سوراخ دار ( آکوستیک ) و ساده با پوشش و یا بدون پوشش استفاده کرد.

 

سازه های سپری شکل با فاصله محور تا محور 60cm جزء اصلی این ساختار را تشکیل می دهد که به وسیله آویز قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می گردد.

 

 

4- سیستم های حفاظت ساختمان دربرابر حریق:                                               

 

از این ساختار جهت حفاظت تیرها ستون ها وسایر اعضای سازه های فولادی وهمچنین پوشش داکت ها وکانال های تاسیساتی  دربرابر آتش مستقیم (تا180دقیقه)استفاده می شود.در این ساختاردوروش اجرایی وجود دارد:

 

1-4)بازیرسازی فولادی      

2-4)بدون زیر سازی

 

پوشش اجزابا استفاده از صفحات مقاوم در برابر حریق یادرمواقع لزوم صفحات مقاوم دربرابر حریق ورطوبت می باشد

 

خواص حرارتی

 

مقدار حرارتی که در مدت یک ثانیه از یک متر مربع ماده همگن به ضخامت یک متر در حالت پایدار عبور کند و اختلافی برابر با یک درجه کلوین بین دمای دو سطح ماده ایجاد نماید را ضریب هدایت حرارتی ان ماده می نامند .

 

استفاده از عایق حرارتی موجب صرفه جویی در مصرف مصالح افزایش سطح مفید زیر بنا و کاهش وزن ساختمانها می شود .

 

 

 

عایق کاری حرارتی از خارج :

 

این نوع ساختار  اینرسی حرارتی ساختمان را به حداکثر می رساند و باعث می شود که نوسانهای دمای داخل  ساختمان کاهش یابد و تنظیم دما به سادگی انجام پذیرد زیرا انرژی حرارتی توسط جداره ها جذب و برای ایجاد تعادل حرارتی در محیط به تدریج ازاد می شود.

 

این روش عایق کاری برای ساختمانهایی که به طور مداوم مورد استفاده قرار میگیرند مناسب است .

 

 

 

عایق کاری حرارتی از داخل :

 

این نوع عایق کاری برای به حد اقل رساندن اینرسی حرارتی ساختمانها انجام می شود و برای ساختمانهایی که به طور منقطع مورد استفاده قرار میگیرند مناسب ترین ساختار محسوب می شود .   ( مانند سالنهای کنفرانس ) زیرا فضای مورد نظر را می توان  در زمان کوتاهی گرم یا سرد کرد .

 

 

 

- بررسی مزایای سبک سازی با استفاده از ساختارهای کناف

 

 

 1- اثر کلی بر سازه: جرم مهمترین نقش را در ایجاد نیروهای زلزله در سازه ها ایفا می کند. هر قدر که جرم بیشتر باشد نیروی زلزله ی بزرگتری به سازه وارد می شود.، پس می توان با به کارگیری مصالح نوین، مقدار آن را به حداقل رساند. بررسی ها نشان می دهد که دیوارهای کناف، 60-90% از دیوارهای بنایی متداول سبکتر هستند.

به طور کلی، سبک سازی موجب می شود که شتاب زلزله کمتر بر ساختمان اثر کند و نیروهای مخرب ناشی از زلزله کاهش یابند. بررسی موردی یک ساختمان هفت طبقه نشان می دهد که استفاده از دیوارهای سبک کناف به جای دیوارهای سنگین بنایی، موجب کاهش وزن ساختمان به میزان 36% و کاهش نیروی زلزله به میزان 59% شده است. به لحاظ اقتصادی، سبک سازی موجب می شود که مخارج تأمین ایمنی سازه در برابر زلزله کاهش یابد. سبک کردن اجزای غیر سازه ای علاوه بر اینکه نیروهای جانبی ناشی از زلزله را کاهش می دهد، نیروهای قائم (بار مرده) وارده بر ساختمان را نیز کاهش داده و در نتیجه پی و مقاطع مورد نیاز برای تأمین ایستایی سازه بسیار بهینه و اقتصادی می گردند.

 

در این بررسی، مزایای سبک سازی یه به کارگیری دیوارهای کناف در قالب تحلیل یک ساختمان هفت طبقه مسکونی با مشخصات زیر و براساس آیین نامه 2800 زلزله ایران مورد مطالعه قرار گرفته است:

تعداد طبقات : 7 طبقه

کاربردی : مسکونی

محل اجرا: تهران (شتاب مبنای طراحی g35/0)

خاک بستر : نوع 2

سیستم سازه ای : اسکلت قاب خمشی بتن آرمه (در دو جهت)

ارتفاع ساختمان : 4/22 متر (2/3 *7)

مساحت طبقه همکف : 216 متر مربع (12*18)

وزن کل اسکلت سازه : 1055 تن

وزن کل دیوارهای بنایی داخلی و خارجی با استفاده از آجر فشاری (kg/m31800): 736 تن

وزن کل دیوارهای بنایی داخلی و خارجی با استفاده از آجر مجوف (kg/m3850):344 تن

وزن کل دیوارهای بنایی داخلی و خارجی با استفاده از بلوک بتن سبک (kg/m3500): 199 تن

وزن کل دیوارهای بنایی داخلی و خارجی با استفاده از سیستم دیوار دو لایه ی کناف (kg/m350) :92 تن

 

 2 - اثر موضعی بر اجزای غیر سازه ای: به کارگیری دیوارهای سنگین، نه تنها جرم کلی ساختمان را افزایش می دهد و باعث هدایت نیروهای بیشتری از زلزله به سازه می شود، بلکه سبب می شود که این اجزا به خاطر وجود جرمهای زیاد، تحت اثر شتاب زلزله، در امتداد عمود بر صفحه ی خود دچار ناپایداری و انهدام خارج از صفحه شوند؛ خصوصاً وقتی که این اجزا با وجود وزن زیاد، به سازه مهار نشده باشند. اجزای غیرسازه ای باید خود در مقابل زلزله مقاوم باشند. آزمایشات نشان می دهد که دیوارهای کناف به خوبی در برابر شتابهایی به بزرگی بیش از g5/0 مقاومت دارند. این در حالی است که شتاب مبنای طرح در زلزله خیزترین مناطق ایران حداکثر g35/0 در نظر گرفته می شود. عوامل مهمی که باعث پایداری دیوارهای کناف شده است، وزن بسیار کم و ساختار ترکیبی لایه های پوششی با سازه های فولادی سبک به کار رفته در آنها می باشد.

 

 

 

- آثار زیانبار ناشی از روشهای نادرست اجرایی (اتصالات نامناسب اجزای غیرسازه ای)

 

یکی از مسائلی که می تواند در هنگام وقوع زلزله بسیار خطر آفرین باشد، عدم رعایت اصول اجرایی صحیح مربوط به اتصال دیوارها به سازه و همچنین عدم ایجاد اتصال مناسب در قطعات نما، سقفهای کاذب و سقفهای تزئینی معلق می باشد. همان گونه که قبلاً اشاره شد، دیوارهای سنگین تحت اثر شتاب زلزله ممکن است دچار ناپایداری خارج از صفحه شوند. این پدیده به خصوص در محلهایی که اتصال مناسب میان دیوار و سازه صورت نگرفته باشد، تشدید می گردد. در دیوارهای کناف، به دلیل سبکی وزن از یک سو و ایجاد اتصالات مناسب میان دیوار و سازه از سوی دیگر، این پدیده رخ نمی دهد و خطر فروریزی دیوارها بر ساکنین و ایجاد آور برطرف می گردد.

 

یکی دیگر از خطرات جدی در هنگام وقوع زلزله، جدا شدن و فروریزی قطعات نما است. در ایران معمولاً از قطعات سنگ و آجر در نماها استفاده می شود که به صورت دوغابی بر بدنه ی دیوارهای خارجی اجرا می شوند. عدم وجود اتصال مناسب میان این قطعات و بدنه ی دیوارهای خارجی موجب می شود که در هنگام وقوع زلزله، جابجایی و لرزشها تحمل نگشته و نما فرو بریزد. حتی در صورت استفاده از اندودهای کم ضخامت درنما (مانند نماهای سیمانی)، ممکن است کل بدنه ی دیوار خارجی ساختمان دچار گسیختگی انفجاری یا ناپایداری خارج از صفحه گردد، که در این صورت نیز خطر فروریزی نما وجود خواهد داشت. یکی از راههای حل مشکلات فوق الذکر، استفاده از سیستم ساخت و ساز خشک دیوارهای خارجی ساختمان می باشد. این ساختار متشکل از قابهای فولادی سبک (متصل به سازه اصلی) و صفحات مسلح سیمانی موسوم به Aqua panel می باشد. یکی دیگر از مزایای این ساختار، استفاده از عایق پشم معدنی می باشد که به طور همزمان موجب بهسازی حرارتی و صوتی ساختمان می شود.

 

در انتها لازم است به معضل ساخت سقف های کاذب و سقف های تزئینی معلق با استفاده از رابیتس و گچکاری سنتی اشاره نماییم. این ساختار از یک سو سنگین بوده و از سوی دیگر معمولاً در اجرای اتصالات و مهارهای شبکه ی نگهدارنده ی معلق توجه کافی صورت نمی گیرد. در نتیجه در هنگام وقوع زلزله، شبکه ی نگهدارنده در محل اتصالات از بدنه اصلی ساختمان جدا شده و کل ساختار فرو می ریزد یا تکان های ناشی از زلزله موجب می شود که سقف کاذب به دیوارهای مجاور خود ضربه وارد نماید و آنها را تخریب کند. با استفاده از سیستمهای سقف کاذب کناف، خطرات فوق الذکر رفع می گردد. سقف های کاذب کناف سبک بوده و دارای اتصالات و مهارهای استاندارد و مستحکم می باشند. آزمایشات نشان می دهد که سقف های کاذب کناف به خوبی در برابر شتاب هایی به بزرگی g5/0 از خود مقاومت و پایداری نشان می دهند.

 

  نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان, نقاشی ساختمانها, نقاشی ساختمان ها و, نقاشی ساختمانها و کارخانه, نقاشی کردن مغازه, زیباسازی ساختمان, پیمانکاری ساختمان, آگهی رایگان ساختمان, نقاشی ساختمان|نقاشی خانه|رنگ|نقاشی

 

نتیجه

 

   استفاده از دیوارهای سبک کناف به جای دیوارهای سنگین بنایی، موجب کاهش وزن ساختمان به میزان 36% و کاهش نیروی زلزله به میزان 59% شده است. به علاوه، مشاهده می شود که استفاده از دیوارهای سنگین و صلب بنایی موجب کاهش چشمگیر دوره ی تناوب ساختمان شده است (کاهش دوره ی تناوب موجب تشدید پاسخ لرزه ای سازه می شود)، در حالی که استفاده از دیوار سبک و انعطاف پذیر نه تنها موجب کاهش دوره ی تناوب ساختمان نشده، بلکه موجب بهبود آن شده است.

  • ۹۵/۰۸/۰۸
  • بابک قلی پور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی